Tinggi daya intelektual, amalan membaca lahir generasi berfikiran kritis: Dr Wan Azizah

Tinggi daya intelektual, amalan membaca lahir generasi berfikiran kritis: Dr Wan Azizah

KUALA LUMPUR,. Generasi muda semalam perlu tinggi dengan daya intelektual dan membudayakan amalan membaca bagi melahirkan generasi yang berfikiran kritis serta mampu menilai baik dan buruk sesuatu perkara.

Isteri Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail merangkap Ahli Parlimen Bandar Tun Razak berkata ini juga bagi melahirkan modal insan yang kuat sekali gus memastikan negara terus maju.

“Ingat ya anak-anak, ini adalah permulaan bagi mereka yang lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2022 dan merupakan kesinambungan pada hidup kita dan teruskan lagi… ini adalah satu tangga namun ia tidak habis di sini.

“Teruslah mencapai ke peringkat tertinggi dan jangan berhenti apabila sudah cemerlang, cuba dapatkan yang terbaik untuk dunia akhirat,” katanya dalam ucapan pada majlis penyampaian sumbangan Murid Cemerlang SPM 2022 dan Bantuan Khas Murid sekolah sekitar Parlimen Bandar Tun Razak di Sekolah Menengah Kebangsaan Orkid Desa, di sini hari ini.

Sumbangan itu ditaja Yayasan Bank Rakyat bernilai RM100,000 untuk 1,000 pelajar sekolah melibatkan 14 sekolah sekitar Bandar Tun Razak.

–BERNAMA

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )