Muhyiddin mempengerusikan mesyuarat MPT Bersatu

Muhyiddin mempengerusikan mesyuarat MPT Bersatu

PUTRAJAYA,. Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Tan Sri Muhyiddin Yassin,. hari ini mempengerusikan Mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) parti itu, di sini semalam.

Mesyuarat itu antaranya akan membincangkan mengenai hubungan parti itu dengan UMNO yang juga rakan kerjasamanya di dalam Kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Ini susulan surat Presiden UMNO Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mengenai keputusan Ahli Majlis Tertinggi UMNO untuk tidak bekerjasama dengan Bersatu dalam Pilihan Raya Umum ke-15 akan datang.

Surat bertarikh 26 Feb berkenaan juga menyatakan kebersamaan UMNO dengan Kerajaan Perikatan Nasional boleh diteruskan sehingga pembubaran Parlimen.

Turut hadir pada mesyuarat itu ialah Timbalan Presiden Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu dan naib-naib presiden termasuk Datuk Seri Dr Ronald Kiandee, Datuk Dr Radzi Jidin serta Datuk Mohd Rafiq Naizamohideen.

Hadir sama ialah Ketua Penerangan Datuk Wan Saiful Wan Jan, Ketua Armada Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad dan Ketua Srikandi Datuk Seri Rina Mohd Harun.

Antara AMT lain yang turut kelihatan termasuk Datuk Saifuddin Abdullah, Datuk Seri Mustapa Mohamed, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan Datuk Zuraida Kamaruddin.

— Bernama

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )