MDEC anjur ekspo e-Dagang pada 4-8 Mei

MDEC anjur ekspo e-Dagang pada 4-8 Mei

KUALA LUMPUR,. Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) akan menganjurkan Ekspo e-Dagang (eDX) yang pertama dan terbesar mulai 4 Mei hingga 8 Mei, 2020 sebagai usaha untuk mempercepatkan pendigitalan sejajar dengan norma baharu berikutan pandemik COVID-19.

Pada acara maya selama lima hari itu yang bertujuan melibatkan 500,000 penjual mikro, perniagaan tempatan dan pengeksport mengenai manfaat e-Dagang, terdapat juga webinar dan sesi panel mengenai panduan untuk berjaya dalam e-Dagang, berkembang melangkaui sempadan dan kisah kejayaan yang memberi inspirasi, katanya.

Bersedia untuk membawa perniagaan luar talian kepada dalam talian dan seterusnya untuk dieksport, sesi itu akan diterajui oleh rakan e-Dagang MDEC seperti Shopee, Lazada, Carousell, Alibaba, BliBli dan eBay.

Daripada mempelajari bagaimana untuk mewujudkan kedai dalam talian menggunakan kaedah harian yang mudah, untuk menyenaraikan produk mereka di ePasaran serta meningkatkan jualan mereka di seluruh negara dan dunia, eDX dapat memperkasakan PKS dan pemilik perniagaan semua saiz, menurut MDEC dalam kenyataan di sini hari ini.

Selain itu, terdapat juga peluang kepada para peserta untuk menikmati diskaun yang disediakan oleh syarikat e-Dagang yang mengambil bahagian melalui jualan.

MDEC komited untuk mempercepatkan penggunaan e-Dagang dalam kalangan perusahaan kecil dan sederhana tempatan melalui program Go-eCommerce. Pendaftaran web dibuka dari 10 pagi pada 1 Mei. Bagi mendapat tempat anda, layari www.go-ecommerce.my

— BERNAMA

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )