KKM dan MKN akan bincang ‘exit strategy’ mengenai kebenaran jalankan aktiviti sukan

KKM dan MKN akan bincang ‘exit strategy’ mengenai kebenaran jalankan aktiviti sukan

PUTRAJAYA, 17 April — Kementerian Kesihatan (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN) akan membincangkan isu ‘exit strategy’ Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi menentukan bagaimana aktiviti sukan boleh dijalankan semula di negara ini.

Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata MKN akan memutuskan sama ada aktiviti sukan boleh diteruskan ataupun tidak, dan pihaknya akan memberikan nasihat mengenai perkara itu.

“Perlu tunggu keputusan MKN. Kita akan bincang isu ini, tetapi ada nasihat atau makluman oleh KKM. Kami akan bincang ‘exit strategy’ mengenai perkara itu,” katanya pada sidang media harian COVID-19 di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan mengenai saranan KKM dalam menetapkan tempoh masa yang khusus bagi membenarkan aktiviti sukan di negara ini dapat berjalan seperti biasa.

Dr Noor Hisham sekali lagi mengulangi garis panduan yang perlu dipatuhi ketika ini adalah orang ramai perlu mengelak berhimpun serta mengamalkan jarakan sosial bagi memutuskan rangkaian jangkitan COVID-19.

— BERNAMA

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )